surridurr

Senaste inläggen

Av Eleonor - 13 september 2014 01:33

 


Igång igen då med jobbet. <först på halvtid och nu på 75% och det går bra. Nytt för mig är också att pendla till och från jobbet samt en ny arbetsplats fast samma arbetsgivare.


Att pendla tycker jag fungerar bra. Sover så bra på bussen och dessvärre även på tunnelbanan.  Nästan ett lite behagligt sätt att vakna upp på morgonen. Hemresan önskar jag dock att den kunde gå lite fortare.

Kul att vara på en ny arbetsplats med så många kollegor. Stimulerande. Hoppas det fortsätter så här bra sen när det blir mörkare också.


Läkaren vill att jag ska skynda långsamt, dels med upptrappning av jobb samt med nedtrappning av medicin. Eftersom kroppen tycks ha balanserat på gränsen....... Nu gäller det alltså att utsättas för alla smittor igen (på buss, på jobbet, i affärer osv) för att på nytt bygga upp ett immunförsvar. Och så måste det ocksåsamtidigt hållas koll på att inte kroppen reagerar fel igen. Men till jul tror han att jag kommer vara frisk!!


Fniss, barnbarnen kan lätt bistå med att hjälpa mig att bygga upp ett immunförsvar också.  Nea och jag var halvkrassliga förra helgen då dom var här. Träffade också "bröderna Bus" som hade svinkoppor och sedan drabbades av halsfluss. Visserligen var vi bara utomhus då, men lite lite kanske de har spätt på farmors immunförsvar nu?


På bilden är mina yngsta barnbarn. Till två av dem ä jag farmor och till två  mormor.


Fortfarande sommarvärme om dagarna, med strålande solsken. Runt 20 grader. Är alltså klädd med sandaler och tshirt om dagarna. Men tidiga mornar då jag ger mig iväg till bussen, vid 6-tiden är det lite disigt, fuktigt och ruggigt.

ANNONS
Av Eleonor - 13 september 2014 01:05

 


Värnar om demokratiska "spelregler". Därför är det inte rätt om (SD) fått tillståndsgivna torgmöten förstörda av burop eller vad det nu kan vara.


Men att humanister kommer till platsen utan att störa med rop, bara vänder ryggen till för att visa sin avsky emot rasism - så måste det vara okey.


Kyrkan här i min hemort, har liksom på flera andra orter, tagit ett bra initiativ, då Jimmie Åkesson (SD) i början på veckan kom för att ha ett torgmöte här i stan, ringde i kyrkklockorna för att varna befolkningen för (SD).


Uppskattar att kyrkan visade att de tar ställning emot rasism.

ANNONS
Av Eleonor - 8 september 2014 00:03

.....i valet:

 • För jämställdhet (inte ok med 30-40% löneskillnader, inte ok med sämre anställningsförhållanden, inte ok med olika pensioner pga kön)
 • För rättvisa och solidaritet
 • För jämlikhet
 • För allas lika värde (bör inte behöva påpekas men gör det ändå, alltså inkl HBTQ)
 • För rättvisa och solidaritet

Detta tror jag att jag fått från min uppväxt. Tack för den!

Inte alltför mycket politik diskutterades hemma hos mig. Men på något sätt visste jag ändå alltid att "hjärtat satt till vänster".


När jag  pratade på 1:a majmöten och stod högt på valsedeln började pappa ofta besöka "mitt partis" första majmöten.


Minns från barndomen när föräldrarna diskuterade poltik, vilket var jättespännande. Minns att för dem var det mest otänkbara partiet att rösta på KDS (inte kådispartiet utan kristen demokratiskt samling pga deras människofientliga åsikter).  Då fanns ju inte SD.

Vilka kom sen?

 • KDS det mest människofientliga partiet
 • Tror det var C som så länge höll kvar den rasbiologiska teorin
 • Sedan M
 • Måste väl ha varit FP efter detta?

Otänkbara partier är nu:

 • SD
 • KD(S)
 • Vet inte om (C) eller (M) ska hamna överst
 • Tätt följd av FP. Fniss, rösta för skolan via fp, Så mycket lovord men inget kan de pretera. Pinsamt men i röjandet borde
Av Eleonor - 7 september 2014 23:43

Om bara en vecka är det dags att göra det högtidliga att rösta!

Förr har det för mig varit något högtidligt, som man gör just på valdagen även fast man långt innan vet hur man ska rösta.


Men sedan jag hade mitt "uppbrott och lämnade huset" har jag börjat fuska på högtidligheten genom att förtidsrösta. Så även i år.


Men min åsikt är fortfarande densamma. Det är mycket viktigt att så gott det går sätta sig in i politiken, granska vad dom håller på med, granska vad dom vill, granska om de för den politik som de påstår sig vilja följa.


Barnbarn lär sig i skolan att det finns olika val (riksdag, landsting och kommun) även i yngre åldrar. Nea undrade varför inte barn får rösta? Barn kan också lära sig förstå och sätta sig in i vad som händer.  Har du röstat mormor? På vilket parti? Edmund hade också funderingar. Vad tycker du, vad ska eller har du röstat på farmor, undrade Edmun igår?

Eftersom jag redan röstat, har en åsikt, har varit politiskt aktiv så bestämde jag mig för att svara dem hur jag röstat. Noga med att svara på deras frågor om varför.


Edmund är en smart person. Tillsammans med en klasskompis testade de att starta ett nytt parti på sin skola. Deras parti heter KP och betyder det "Kollektiva Partiet".  Deras frågor är att vi ska leva i en förnyelsebar miljö. Där alla är lika värda. Det sla vara billigare, eller kanske gratis att åka buss. Mer miljövänlig effekt som driver bilar. En biogasanläggning.


Bra jobbat av Edmund!

Av Eleonor - 7 september 2014 23:29

-Mormor, det går ju bara att ha en enda mormor, men om det skulle ha gått att ha hur många mormorar som helst, så skulle du ändå vara min alldeles egna, älskade favoritmormor, och det vill jag att du ska komma ihåg när du dör, sa Nea idag.


Fniss!!! Det är ett superbra betyg.

Hennes pappa har en moster som är allvarligt sjuk i cancer. Den här sommaren har de varit och hälsat på henne.  Så det är såklart lite aktuellt för Nea att fundera över det här md livet och död.


Så hon har frågat om jag är på väg att dö och om jag vill att hon ska plocka blommor till min begravning!!


Fniss, blir ju lite lustigt. Men såklart jag följer med i hennes tankar/funderingar. Har förklarat att man vet  aldrig när man kommer att dö, men såklart att jag vet att jag kommer att dö, att det blir ett helt liv före henne, men att jag inte alls just nu känner mig döende.

Men jaaaa, såklart det är jättefint med handplockade blommor på begravningen. Och jag kommer vara sååå nöjd över att vara världens bästa mormor!!!

Av Eleonor - 7 september 2014 23:20

.....min erfarenhet från bloggspace.


Blir bara galen på sånt. Under fredagskvällen och lördagen gick det inte publicera foton i inlägg på wordpress.com. Gick det inte göra inlägg alls. Inte heller att kommentera. Ska det fortsätta så här???


Lyckades dock nu ikväll att kommentera på en inlägg från igår.  Skriva inlägg går också bra - men att publicera.....NJ där skiter det sig.


Funktionaliteten är så mycket bättre på wordpress än här och än i bloggspace. Men jag vägrar att blogga med allt det teknikstrul som var i bloggspace, igen.


Så komplicerat det kan vara, i i-världen!

Av Eleonor - 7 september 2014 22:43

 

BARNVAKTERIET

Lika fint väder idag. Vistats en hel del på en lekpark här i närheten. Plockat undan det mesta efter en hel helg med barnbarn, packat ihop deras saker, tvättat undan en del av deras kläder.

Framåt kvällen uppmanade jag dem att lägga sig i varsin soffa i vardagsrummet. Vilket de inte alls ville, för dom var inte trötta Men mormor var lite bestämd så det blev så ändå. Det är ju skoldag i morgon.  Toksomnade gjorde dom kvickt.  Strax efter kl 22 kom Cissi och hämtade dom.


SUMMERING

Det har gått otroligt bra hela helgen. Så mysigt att få rå om dem ordentligt sådär. Har haft både roligt och mysigt. Ett antal gånger har jag också fått träda emellan i pågående syskonbråk och reda upp ett och annat.  Fniss, sånt som jag tror alla vuxna med barn får göra ganska ofta. Har också haft ett förtroeligt samtal med Nea idag som man kanske kan kalla "tjejsamtal" även fast det är mellan mormor och liten flicka.

Visst känns det i kroppen att ensam ansvara för två ganska intensiva barnbarn under 3 dygn. Förstår fullkomligt att den biologiska klockan fungerar. Det är inte meningen man ska ha småbarn i 50-60 årsåldern. Längtar ändå till nästa gång.


LITE SENARE PÅ KVÄLLARNA

Har jag stundtals läst högt för Nea ur boken jag håller på att läsa som heter "min mormor hälsar och säger förlåt". Nea vet att det handlar om en något knepig mormor som flickan i boken har. Mormordern vägrar imponeras av "överhögheter", vägrar absolut att acceptera att hennes mobbade barnbarn samt en av de pojkar som har givit henne en blåtira ska tillsammans med marodören be varandra om ursäkt, och hon slår näven i rektorns bord för att visa att hon menar allvar. Mormodern bryter också emot alla lagar/regler som hon tyker är onödiga.  Svär och domderar.

Nea fnissar förtjust och tycker det lite, lite handlar om henne och mig.  Ikväll när jag läste ett avsnitt i boken om då flickan nästan börjat få sin mormors beteende, ger sig på en man i en bil med att slå en bok i hans motorhus upprepade gånger för att att irriterat tutat i sin bil då flickans mamma kört fr sakta. Hon svär och domderar.  En polis lägger sin hand på flickans axel och undrar om hon behöver hjälp. Flickan talar om att hennes mamma är gravid (sant, och undrar om hon ska föda barn på mannens motorhuv, eller???)

Polisen blir hispig, går till mamman i hennes bil och undrar om hon kan köra? Det kan hon. _Lugn, jag lotsar er, säger polisen och drar iväg mot BB med blåljus på. Mamman är verkligen höggravid men inte alls på väg till förlossningen.  Men hon måste ju haka på och följer polisbilen.


Det pinsamma är då de kommer fram till akutintaget så rusar polismannen in på sjukhuset. Efter en stund kommer ett par sköterskor utrusande med en bår.  Det allra mest pinsamma är att mamman är chef på sjukhuset.


-Vad skulle mormor ha gjort nu, undrade mamman (mormor har nyligen dött)? Kört härifrån med en rivstart, säger flickan, vilket mamman till slut bestämmer sig för att göra.


Det här tycker Nea är alldeles vansinnigt roligt.  Mormoderns tokigheter. Svordomar som finns med i boken. Relationerna de närmsta har till varandra. Tror faktisktjag ska börja om från början och läsa den här boken högt för henne, fast det är en vuxenbok.Av Eleonor - 6 september 2014 22:42

Har haft en intensiv och fin lördag. Dagen började i grått men mitt på dagen blev det ännu en dag med strålande solsken.


MYSTERIUM

Nea (8-årigt barnbarn) tog igår av sig ett par tights. Sedan dess är de spårlöst försvunna. Hur kan det vara möjligt? Vi har letat överallt. Hon har ingen aning om var hon lagt dem. Hur kan de bara försvinna?


MUSIK PÅ STAN

Barnen och jag gick ner på stan. För att lyssna på kära sonhustrun Amelie (trubadur) som spelade och sjöng utanför en valstuga. Hur trevligt som helst. Sonen Lucas, och deras barn (mina barnbarn) Edmund och August var med. Helt underbart att ha fyra barnbarn omkring sig samtidigt. Kusinerna hade roligt med varandra och rusade runt bland alla valstugorna på torget.

 


PÅHITTIGA BARNBARN

Har jag. På torget finns en fontän där alla fyra satt en liten stund alldeles stilla. Olikt mina barnbarn att sitta stilla. Gick dit för att njuta av ögonblicket. Och då förstod jag varför de var så stilla. De tre äldsta roade sig med att sätta skosulorna på vattenytan. Nea lyckades dock lura lillebror Wille att helt och hållet stoppa ner fötterna, med strumpor och skor under vattenytan! Suck! Inte så kul för honom att resten av dagen gå omkring i dyngsura strumpor och skor. Dom hade också någon slags lek där Nea satt högst upp och var drottning över fontänen. Edmund, 10 år gick sedan runt bland alla valstugorna på torget och berättade att hans kusin Nea är drottning, fniss!!! De blev säkert väldigt undrande allihop.


 


EFTERMIDDAGEN

Väl hemma igen förbereddes en picnic. Vildris och sprödbakad torskfilé, tomater och jordnötter blev maten. Mat, dryck tog vi med oss ut till gården där jag bor. Kompisen Suz som också bor i området, och som även hon var barnvakt till två barnbarn hade vi stämt möte med. Så vi käkade allihop tillsammans. Våra barnbarn måste helt enkelt ha fått totalt utlopp för all sin energi den här eftermiddagen/kvällen så som de hela tiden sprungit omkring.


HEMMA IGEN

Strax efter kl 21. Hade lovat barnbarnen att de skulle få vara upp ovanligt länge. Blev en barnfilm. Wille somnade i soffan trots att han inte var ett dugg trött. Nea ska nog hamna i säng snart hon också.Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

Din bloggtid är nu

Kategorier

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ surridurr med Blogkeen
Följ surridurr med Bloglovin'

Sök i bloggen

Omröstning

Hur förbjuder vi fattigdom? Genom politik tycker jag. Hur är det med tiggeri, ska det förbjudas?
 Ja fattigdomen utrotas med förbudet
 Ja för att tiggeriet berör oss illa
 Nej för det löser inga problem
 Nej vi måste synliggöra de papperslösas villkor
 Vet inte

Länkar

Presentation


Så som jag ser det

Fråga mig

2 besvarade frågor

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se