surridurr

Direktlänk till inlägg 9 oktober 2014

Nu ska jag klaga vidare........

Av Eleonor - 9 oktober 2014 21:26

Dock ej om använda kaffemuggar. Utan om köande. Alltså apropå hur vi människor beteér oss emot varandra.


Då man står vid en busshållplats och väntar på en buss så bildar man en kö. När kön börjar bli lång kommer nya resenärer och börjar bilda kö från det andra hållet. Men då är den kön betydligt kortare än den som alla vi andra har fogat oss i.


Varför ska man kunna tränga sig före i busskön men inte i kassakön i en affär?


Men man ska inte bråka med en kvinna över 50, som faktiskt lärt sig sitt eget värde och vad som är rätt och fel!


Så idag köade jag som nummer 1 till den stadsbussen jag skulle åka med. Kön fylldes på. Så kommer en "underlig" kvinna, går förbi kön och ställer sig framför mig!

Grrrr!!!

Funderar. Underlig, är mitt omdömme om kvinnan. Är det något fel på henne? Ett förståndshandikapp som inte syns? Funderingarna gör att jag inte tillrättavisar henne.


När bussen kommer går hon bussen till mötes, dvs bakåt i, framför kön.  Bekräftar för mig att alla hästar inte är framme. Men nu är jag först i kön igen, som jag ska vara.


-Hallå, du kan få tränga dig före mig om du vill, eller tycker du att jag ska gå före dig, ropar hon och tränger sig omigenföre flera resenärer i kön, medan jag är på väg att kliva in i bussen.


-För mig spelar det ingen roll vem som kliver på bussen först, men med tanke på att jag var först i kön tycker jag det är lämpligt att jag kliver på nu, svarade jag och gick på bussen.


Om igen bekräftades förståndshandikappet.


Nu då jag är säker på att hon var förståndshandikappad så tycker jag ändå att jag gjorde rätt. Jag hade inte tillrättavisat henne om hon trängt sig förbi mig och stått kvar där.  Men nu när hon klagade så tyckte jag det var rätt att försöka få henne att förstå att hon inte har rätt att kliva på bussen först bara för att hon trängde sig förbi hela kön.


Lite lustigt....men efter en stund förstod jag varför jag misstänkte att hon var förståndshandikappad, trots att det inte alls syntes på henne. Har träffat henne en gång tidigare. På ett fik där jag var tillsammans med dotter o hennes 2 månaders dotter. 

Då kom den här kvinnan tillsammans med en helt klart förståndshandikappad person fram till oss. Kvinnan i fråga hade mängder med frågor om bebisen. Hur ofta man byter blöjor.  Hon bad om att få vara med på ett blöjbyte. Cissi avböjde.  Kvinnan bad om att få hålla i bebisen. Cissi avböjde igen och sa bestämt "nu går du och sätter dig vid ditt fikabord och pratar inte mer med oss"!


Hupps, tänkte jag......!!


Min dotter jobbade då med förståndshandikappade. Kände inte alls den här kvinnan men förstod genast att det är något som inte stämmer. Så hon pratade vänligt men bestämt med henne. Fick kvinnan att förstå att NU lämnar du oss ifred, med en mild men bestämd tillrättavisning.


Hon behövde upprepa tillrättavisningen en gång till men sedan fick vi vara ifred.


Riktigt det pedagogiska lyckades då inte jag förmedla till den här förståndshandikappade kvinnan.  Men rätt blev rätt!

 
ANNONS
 
pearl1

pearl1

10 oktober 2014 14:09

Javisst..ÄR vi ett köande folk o oftast utan "knot" o stön...!!
Tåliga o väntande på sin tur...LoL...

http://bloggplatsen.se

Eleonor

31 oktober 2014 20:44

Absolut
Men ärligt talat minns jag inte riktigt vad vi diskuterade här!
Mig når du på suridurr.wordress.com
Kramis

 
Lena i Lyckebo

Lena i Lyckebo

10 oktober 2014 17:52

Även personer med handikapp måste få en tillrättavisning för att fungera i samhället. Du gjorde helt rätt...kramis

http://lena-i-lyckebo.bloggplatsen.se

Eleonor

31 oktober 2014 20:42

Fniss, det kanske jag gjorde, men n minns jag inte ens vad det handlade om. Mig hittar du på:
www.surridurr.wordpress.com
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eleonor - 31 oktober 2014 20:49

Flytt har skett för en tid sedan till:   surridurr.wordpress.com   Detta pga att det är den sight jag kunnat hitta som mest liknar den gamla bloggspacen.  Där ser jag genast alla inlägg vänner gjort, oavsett vilken bloggsight de använder. På ...

Av Eleonor - 8 oktober 2014 22:17

HALLÅ DÄR!!!   Vem plockar undan efter dig? Vem placerar din skitiga disk i diskmaskinen? Vem torkar av bordet efter dig?   På "mitt" lilla kontor där jag jobbat tidigare var det förvisso emellanåt en mindre trivsam situation på diskbänke...

Av Eleonor - 8 oktober 2014 21:35

OBS Min huvudsakliga blogg finns på surridurr.wordpress.com   Underlig dag har det varit idag, tror jag!   Nej, det kan bara inte vara sant, tänkte jag då väckarklockan talade om att det är dags att gå upp Tog med min paraply efter viss tv...

Av Eleonor - 1 oktober 2014 23:00

  Något jag är nyfiken på, är att få veta av alla er som kanske är medelålders med vuxna barn, eller kanske inte alls - men, vad har ni kvar att göra?   Alla har vi väl mål och drömmar om vad vi SKA eller åtminstone verkligen vill göra?   F...

Av Eleonor - 21 september 2014 22:34

Hon har i stort sett dagligen hört av sig nu under tiden jag varit sjuk. Vill veta hur jag mår. Vad jag gör osv. Idag frågade hon flera gånger om jag känner mig deppig. Men det gör jag inte. Syrran menar att om den allra minste lilla tendens finns ...

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

Din bloggtid är nu

Kategorier

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ surridurr med Blogkeen
Följ surridurr med Bloglovin'

Sök i bloggen

Omröstning

Hur förbjuder vi fattigdom? Genom politik tycker jag. Hur är det med tiggeri, ska det förbjudas?
 Ja fattigdomen utrotas med förbudet
 Ja för att tiggeriet berör oss illa
 Nej för det löser inga problem
 Nej vi måste synliggöra de papperslösas villkor
 Vet inte

Länkar

Presentation


Så som jag ser det

Fråga mig

2 besvarade frågor

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se