surridurr

Direktlänk till inlägg 19 september 2014

Aj då!

Av Eleonor - 19 september 2014 21:28

Usch vad trött jag blir, försöker här lägga in en bild på valpen Tyson, men det går inte. Synd. Månne bloggsp

ace nr 2 med alla teknikstrul?


Hur som.......


Idag var Cissi ute på hundprommis med Tyson. I en hage fick han springa lös. Dom busade och hade även träning.

Därefter en kopplad promis förbi hästhagen. Tson blev nyfiken. Vad är det där för konstiga hundar med man som luktar så annorlunda? Innan matte hinner reagera har Tyson tryckt snäckan emot häst-elstängslet! Han skriker högt.


Cissi måste bära honom en bit.

Alltså den valpen är verkligen en valp. Men storväxt sådan. Såklart det var tungt för henne att bära honom en bit!

Nu får vi hoppas att han inte kommer att ogilla "gnäggande hundar med man" pga den erfarenheten.


Vi möttes nere på stan för att hon skulle få sina barn igen. Götapetter så stor Tyson blivit på några veckor! Fniss, en stor hund med valpigt slängig kropp. Vi satt ute i sommarsolskenet (det sista?) och käkade varsin satsumas. Tyvärr, för Tysons del, så var både lillhusse, lillmatte och mormor väldigt bestämda med att Tyson inte får glufsa i sig satsumasklyftor innan vi sagt "varsågod".


En husse med noll koll på sin lika storväxta unghund kommer fram till oss utan att fråga om det är ok! Ser det är en blandrashund. Tik. Unghund. Alltså inget problem för Tyson. Så de hälsar vänligt.  Men snälla husse, lär dig att hantera din fina hund!

Strax därpå kommer ännu en husse med noll koll på sin hund. Den här gången en schäfertik. Ser det är en ung hund men ändå vuxen, vilket innebär att den första tiken borde visa sig underlägsen. Vill INTE att Tyson ska få någon knasig uppfattning om andra hundar, så jag är till 100% koncentrerad på hundmötet.


Schäfertiken reser ragg, såklart. Precis som jag hoppats visar blandrastiken (unghunden) naturlig underlägsenhet och schäfertiken lägger genast ner sin ragg. Alla tre hälsar vänligt på varandra. Men Tyson visar också att han förstått schäfertikens språk. Liksom unghundstiken. Bra!


Så härligt att se hur hundspråket fungerar.

Önskar bara att (i dessa fall) hundägarna har bättre kontroll över sina hundar för andra hundägares skull men framförallt för hundräddas skull.


Jag är absolut ingen hundexpert. Men jag har en gång i tiden gått en hundinstruktörsutbildning. Gör mig absolut inte till något proffs. Men jag har hyfsad insyn över hur en hund fungerar.


Idag berättade dottern att hon oftast har Tyson på hennes högra sida för att det fungerar bäst. Jag avskyr att mästra mina vuxna barn om hur de ska göra med sina hundar. Men jag vet att Cissi gärna lyssnar på min erfarenhet och sedan bestämmer sig hur hon ska göra.

Så jag gav henne många skäl till att hon liksom alla andra, ska lära Tyson att sluta upp på hennes vänstra sida. Tror faktiskt att hon tog det till sig. Förhoppningsvis ska Tyson nu lära sig på vilken sida han ska vara!!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eleonor - 31 oktober 2014 20:49

Flytt har skett för en tid sedan till:   surridurr.wordpress.com   Detta pga att det är den sight jag kunnat hitta som mest liknar den gamla bloggspacen.  Där ser jag genast alla inlägg vänner gjort, oavsett vilken bloggsight de använder. På ...

Av Eleonor - 9 oktober 2014 21:26

Dock ej om använda kaffemuggar. Utan om köande. Alltså apropå hur vi människor beteér oss emot varandra.   Då man står vid en busshållplats och väntar på en buss så bildar man en kö. När kön börjar bli lång kommer nya resenärer och börjar bilda k...

Av Eleonor - 8 oktober 2014 22:17

HALLÅ DÄR!!!   Vem plockar undan efter dig? Vem placerar din skitiga disk i diskmaskinen? Vem torkar av bordet efter dig?   På "mitt" lilla kontor där jag jobbat tidigare var det förvisso emellanåt en mindre trivsam situation på diskbänke...

Av Eleonor - 8 oktober 2014 21:35

OBS Min huvudsakliga blogg finns på surridurr.wordpress.com   Underlig dag har det varit idag, tror jag!   Nej, det kan bara inte vara sant, tänkte jag då väckarklockan talade om att det är dags att gå upp Tog med min paraply efter viss tv...

Av Eleonor - 1 oktober 2014 23:00

  Något jag är nyfiken på, är att få veta av alla er som kanske är medelålders med vuxna barn, eller kanske inte alls - men, vad har ni kvar att göra?   Alla har vi väl mål och drömmar om vad vi SKA eller åtminstone verkligen vill göra?   F...

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Din bloggtid är nu

Kategorier

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ surridurr med Blogkeen
Följ surridurr med Bloglovin'

Sök i bloggen

Omröstning

Hur förbjuder vi fattigdom? Genom politik tycker jag. Hur är det med tiggeri, ska det förbjudas?
 Ja fattigdomen utrotas med förbudet
 Ja för att tiggeriet berör oss illa
 Nej för det löser inga problem
 Nej vi måste synliggöra de papperslösas villkor
 Vet inte

Länkar

Presentation


Så som jag ser det

Fråga mig

2 besvarade frågor

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se