surridurr

Direktlänk till inlägg 7 september 2014

Vilken helg

Av Eleonor - 7 september 2014 22:43

 

BARNVAKTERIET

Lika fint väder idag. Vistats en hel del på en lekpark här i närheten. Plockat undan det mesta efter en hel helg med barnbarn, packat ihop deras saker, tvättat undan en del av deras kläder.

Framåt kvällen uppmanade jag dem att lägga sig i varsin soffa i vardagsrummet. Vilket de inte alls ville, för dom var inte trötta Men mormor var lite bestämd så det blev så ändå. Det är ju skoldag i morgon.  Toksomnade gjorde dom kvickt.  Strax efter kl 22 kom Cissi och hämtade dom.


SUMMERING

Det har gått otroligt bra hela helgen. Så mysigt att få rå om dem ordentligt sådär. Har haft både roligt och mysigt. Ett antal gånger har jag också fått träda emellan i pågående syskonbråk och reda upp ett och annat.  Fniss, sånt som jag tror alla vuxna med barn får göra ganska ofta. Har också haft ett förtroeligt samtal med Nea idag som man kanske kan kalla "tjejsamtal" även fast det är mellan mormor och liten flicka.

Visst känns det i kroppen att ensam ansvara för två ganska intensiva barnbarn under 3 dygn. Förstår fullkomligt att den biologiska klockan fungerar. Det är inte meningen man ska ha småbarn i 50-60 årsåldern. Längtar ändå till nästa gång.


LITE SENARE PÅ KVÄLLARNA

Har jag stundtals läst högt för Nea ur boken jag håller på att läsa som heter "min mormor hälsar och säger förlåt". Nea vet att det handlar om en något knepig mormor som flickan i boken har. Mormordern vägrar imponeras av "överhögheter", vägrar absolut att acceptera att hennes mobbade barnbarn samt en av de pojkar som har givit henne en blåtira ska tillsammans med marodören be varandra om ursäkt, och hon slår näven i rektorns bord för att visa att hon menar allvar. Mormodern bryter också emot alla lagar/regler som hon tyker är onödiga.  Svär och domderar.

Nea fnissar förtjust och tycker det lite, lite handlar om henne och mig.  Ikväll när jag läste ett avsnitt i boken om då flickan nästan börjat få sin mormors beteende, ger sig på en man i en bil med att slå en bok i hans motorhus upprepade gånger för att att irriterat tutat i sin bil då flickans mamma kört fr sakta. Hon svär och domderar.  En polis lägger sin hand på flickans axel och undrar om hon behöver hjälp. Flickan talar om att hennes mamma är gravid (sant, och undrar om hon ska föda barn på mannens motorhuv, eller???)

Polisen blir hispig, går till mamman i hennes bil och undrar om hon kan köra? Det kan hon. _Lugn, jag lotsar er, säger polisen och drar iväg mot BB med blåljus på. Mamman är verkligen höggravid men inte alls på väg till förlossningen.  Men hon måste ju haka på och följer polisbilen.


Det pinsamma är då de kommer fram till akutintaget så rusar polismannen in på sjukhuset. Efter en stund kommer ett par sköterskor utrusande med en bår.  Det allra mest pinsamma är att mamman är chef på sjukhuset.


-Vad skulle mormor ha gjort nu, undrade mamman (mormor har nyligen dött)? Kört härifrån med en rivstart, säger flickan, vilket mamman till slut bestämmer sig för att göra.


Det här tycker Nea är alldeles vansinnigt roligt.  Mormoderns tokigheter. Svordomar som finns med i boken. Relationerna de närmsta har till varandra. Tror faktisktjag ska börja om från början och läsa den här boken högt för henne, fast det är en vuxenbok. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eleonor - 31 oktober 2014 20:49

Flytt har skett för en tid sedan till:   surridurr.wordpress.com   Detta pga att det är den sight jag kunnat hitta som mest liknar den gamla bloggspacen.  Där ser jag genast alla inlägg vänner gjort, oavsett vilken bloggsight de använder. På ...

Av Eleonor - 9 oktober 2014 21:26

Dock ej om använda kaffemuggar. Utan om köande. Alltså apropå hur vi människor beteér oss emot varandra.   Då man står vid en busshållplats och väntar på en buss så bildar man en kö. När kön börjar bli lång kommer nya resenärer och börjar bilda k...

Av Eleonor - 8 oktober 2014 22:17

HALLÅ DÄR!!!   Vem plockar undan efter dig? Vem placerar din skitiga disk i diskmaskinen? Vem torkar av bordet efter dig?   På "mitt" lilla kontor där jag jobbat tidigare var det förvisso emellanåt en mindre trivsam situation på diskbänke...

Av Eleonor - 8 oktober 2014 21:35

OBS Min huvudsakliga blogg finns på surridurr.wordpress.com   Underlig dag har det varit idag, tror jag!   Nej, det kan bara inte vara sant, tänkte jag då väckarklockan talade om att det är dags att gå upp Tog med min paraply efter viss tv...

Av Eleonor - 1 oktober 2014 23:00

  Något jag är nyfiken på, är att få veta av alla er som kanske är medelålders med vuxna barn, eller kanske inte alls - men, vad har ni kvar att göra?   Alla har vi väl mål och drömmar om vad vi SKA eller åtminstone verkligen vill göra?   F...

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Din bloggtid är nu

Kategorier

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ surridurr med Blogkeen
Följ surridurr med Bloglovin'

Sök i bloggen

Omröstning

Hur förbjuder vi fattigdom? Genom politik tycker jag. Hur är det med tiggeri, ska det förbjudas?
 Ja fattigdomen utrotas med förbudet
 Ja för att tiggeriet berör oss illa
 Nej för det löser inga problem
 Nej vi måste synliggöra de papperslösas villkor
 Vet inte

Länkar

Presentation


Så som jag ser det

Fråga mig

2 besvarade frågor

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se