surridurr

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2014

Men nu.........

Av Eleonor - 14 augusti 2014 22:58

Det här året har varit ett konstigt år.


Först var jag sjukskriven kanske två veckor, och det brukar jag verkligen inte vara. Då handlade det om min musarm.


Sen hemma igen några dagar i januari pga förkylning med hosta och feber. Blev aldrig riktigt bra, men feberfri. Sen brakade helvetet loss!


Drabbades av vaskulit. Som tyvärr hann gå för långt pga min ovilja att gå på läkarbesök. Sjukskriven sedan andra halvan av februari. Inlagd på sjukhus i två omgångar. Dels 10 dygn på hemmasjukhuset, dels 10 dygn på KS specialistavdelning. Blev ett tag riktigt dramatiskt då även njurarna blev angripna. Stor oro i min familj och nära vänner som vetat om detta.

Provat på Cortison som inte hjälpte. Provat på en ovanlig medicin som används emot lepra. Den hjälpte men hade som bieffekt att den tärde på blodvärdet, ända till jag blev tvingad att byta medicin igen.  Då till cellgifter som känns lite olustigt med. Men de har hjälpt, och jag vet numera att de i den doseringen jag får ej ger de kända biverkningarna av cellgifter. Den medicinen kanske jag måste fortsätta med 1/2 till 2 år till.

Äntligen, efter några veckor med den senaste medicinen började det gå åt rätt håll. Är sååå glad för det. Läkaren uppmanade mig att nu försöka göra allt jag tycker är roligt, det behöver jag efter den här långdragna historien.

En nedtrappning på tabletterna är påbörjad. Tre nya utslag uppstått, men de är ej blodblåsor, så det får vara till läkare säger något annat.


Den 25 augusti ska jag prova med att börja jobba halvtid. Ser faktiskt fram emot det. Hoppas det kommer att fungera bra.


Men nu resonerar jag, så har jag en veckas semester framför mig! Jag får ju göra allt jag vill. Bara jag ser till att använda medicinska stödstrumpor och undvika att sitta/stå med fötterna neråt. Och jag mår riktigt bra.

Förutom en smärta under ena foten. Främre fotsulan och två tår är det som smärtar. Allra helst om jag går lite längre sträckor. Smärtan är då olidlig under kvällen. Ska kolla detta på nästa läkarbesök.


Ska njuta av min vecka jag har från måndag. Samt försöka träna mina ömmande fötter att kunna vistas inom något annat än "foppatofflor".


För mig är det samma jobb som förut, men på en annan plats. Har fått veta av chefen att jag är mer än välkommen till jobbet. På nya jobbet finns många nya unga anställda. Inte riktigt alla är lika ansvarstagande som du och jag, förklarade chefen. Vet också att vi är placerade så att det finns en strategi över vilka man sitter nära med.


Jag ska visst sitta nära en grupp med ganska unga medarbetare. Tanken är att deras optimism och glädje ska smitta mig. Ser jag fram emot. Jag ska å andra sidan stimulera med kunskap, erfarenhet och ansvarstagande.


Fast till att börja med ska jag skaffa mig en kod till mitt passerkort (den koden jag redan fått för åtskilliga år sedan är som bortblåst) och lära mig mer om larmfunktioner mm på nya arbetsplatsen. Thihi, efter 4-5 veckors semester brukar jag kunna spärra några eller samtliga datalösenord. Nu är det garanterat samtliga! Första arbetsdagen kommer alltså att handla om lösenord, samt att hitta överallt.


Jissesamalia, så här länge har jag aldrig varit sjukskriven!


Sjukpenning förresten.......vad är det? Ett minimalt litet hushållsbidrag? Dom här 6 månaderna har jag inte levt på min sjukpenning, utan på tidigare sparande.

 
 
Ingen bild

pearl1

15 augusti 2014 05:04

HEJ.. Så bra att du nu verkligen har fått rätt vård/medicin för din sjukdom och att det går åt rätt håll.. Vad spännande med ny arbetsplats/arbetskamrater trots att jobbet säkerligen blir detsamma..
Njut av din semester i det fina höstvädret...Ha en bra o trevlig freedaa............

 
Mia

Mia

15 augusti 2014 07:19

Oj vännen...vilket år!!! Nu var jag tvungen att googla på vaskulit och förstår att detta inte varit lätt, fortsätt krya på dig och så hoppas jag att allt kommer att gå bra för dig! Kram...

http://www.matmia.blogg.se

 
Ingen bild

vanlig

16 augusti 2014 17:48

jag måste bara försöka göra en blogg här kram

 
Lena i Lyckebo

Lena i Lyckebo

16 augusti 2014 18:47

Härligt att du kan gå tillbaka till vardagen igen, det såg svart ut ett tag men så vände det. Många kramisar från mig....

http://lena-i-lyckebo.bloggplatsen.se

Eleonor

16 augusti 2014 22:25

Tack goa vännen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eleonor - 31 oktober 2014 20:49

Flytt har skett för en tid sedan till:   surridurr.wordpress.com   Detta pga att det är den sight jag kunnat hitta som mest liknar den gamla bloggspacen.  Där ser jag genast alla inlägg vänner gjort, oavsett vilken bloggsight de använder. På ...

Av Eleonor - 9 oktober 2014 21:26

Dock ej om använda kaffemuggar. Utan om köande. Alltså apropå hur vi människor beteér oss emot varandra.   Då man står vid en busshållplats och väntar på en buss så bildar man en kö. När kön börjar bli lång kommer nya resenärer och börjar bilda k...

Av Eleonor - 8 oktober 2014 22:17

HALLÅ DÄR!!!   Vem plockar undan efter dig? Vem placerar din skitiga disk i diskmaskinen? Vem torkar av bordet efter dig?   På "mitt" lilla kontor där jag jobbat tidigare var det förvisso emellanåt en mindre trivsam situation på diskbänke...

Av Eleonor - 8 oktober 2014 21:35

OBS Min huvudsakliga blogg finns på surridurr.wordpress.com   Underlig dag har det varit idag, tror jag!   Nej, det kan bara inte vara sant, tänkte jag då väckarklockan talade om att det är dags att gå upp Tog med min paraply efter viss tv...

Av Eleonor - 1 oktober 2014 23:00

  Något jag är nyfiken på, är att få veta av alla er som kanske är medelålders med vuxna barn, eller kanske inte alls - men, vad har ni kvar att göra?   Alla har vi väl mål och drömmar om vad vi SKA eller åtminstone verkligen vill göra?   F...

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Din bloggtid är nu

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Omröstning

Hur förbjuder vi fattigdom? Genom politik tycker jag. Hur är det med tiggeri, ska det förbjudas?
 Ja fattigdomen utrotas med förbudet
 Ja för att tiggeriet berör oss illa
 Nej för det löser inga problem
 Nej vi måste synliggöra de papperslösas villkor
 Vet inte

Länkar

Presentation


Så som jag ser det

Fråga mig

2 besvarade frågor

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards