surridurr

Direktlänk till inlägg 21 juli 2014

Oväntat besök

Av Eleonor - 21 juli 2014 01:58

 

I fredagseftermiddag, då jag inte var hemma, kom Cissi och Tyson hit och ringde på dörren.


Som tur var hade hon med sig nyckeln hit. Så hon gick in. Skulle hämta en väska som Nea glömde senaste gången jag var barn- och hundvakt.


Cissi ringde senare när jag var hemma för att berätta att hon varit in här hemma hos mig och hämtat väskan. Hon berättade också att Tyson (valpen) kände sig som hemma genast då han kom in hos mig och tänkte stanna kvar där. Cissi försökte med lock och pock. Tyson bara smackade lite, lade sig till rätta och sa precis som tjuren Ferdinand "jag stannar kvar här jag".


Thihi, duktig hund!


Än så länge, och kanske några veckor till rår Cissi med att bära honom. Så hon lyfte upp honom och gick ut från min lägenhet.

Thihihi!!!


Apropå att bära.....minns inte riktigt hur länge man ska bära storväxta raser i trappor......men har en svag aning om att det är de tre första månaderna. Men är det till valpen är 12 veckor, eller är det 8 plus 12 veckor? I det senare fallet undrar jag lite smått, klarar jag av att bära en 19-20 veckorsvalp i trapporna här?


Ärligt talat så tror jag det ska vara trappförbud de första 8 plus 12 veckorna. Men har inte behövt bry mig på väldigt länge. Dels över 30 års boende i villa, dels boende i lägenhet dessförinnan, med hiss.


Hur som är jag väldigt stolt över att gammelmatte fått vara med på ett hörn och sätta lite prägel på åtminstona de äldsta hundarna i barnens familjer.

 
 
Lena i Lyckebo

Lena i Lyckebo

21 juli 2014 20:14

Jag läste på lite om valpar och trappor. Det finns ingen anledning att bära dom alls enligt vetenskapen...bara om dom är rädda den första tiden. Kramis

http://lena-i-lyckebo.bloggplatsen.se

Eleonor

21 juli 2014 23:06

Tack vännen för ditt engagemang. Guld värt. Du min vän har alltid varit en omtänksam bloggvän.
Jag var faktiskt in på skk.se och läste också. Eftersom jag minns i min ungdom, då jag utbildade mig till hundinstruktör och i den utbildningen ingick en föreläsning av veterinär. Som förklarade varför valpar inte dagligen ska gå i trappor (allra minst storvuxna raser)
Hittade en sida på SKK.se om detta. Den gav inte så vansinnigt mycket. Mer än att gå uppåt i trappor inte finns något som talar emot. Men medför så är det så att en valp inte har den rätta avståndsbedömningen som en vuxen hund har. Den kan missbedöma och stuka sig.

Och det visste vi väl?

Fniss, den här valpen är totalt orädd (tack och lov). Men även om det inte finns tydliga säkra tecken om valpars skelett så tar vi det säkra före det osäkra. Allra helst då det är trappor exakt varje gång han ska ut. Dessutom gynnar det rumsrenheten att han blir buren ut varje gång.
Samt kärleken mellan matte och valp. Och den är minsann inte helt fel.
Kramis

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eleonor - 31 oktober 2014 20:49

Flytt har skett för en tid sedan till:   surridurr.wordpress.com   Detta pga att det är den sight jag kunnat hitta som mest liknar den gamla bloggspacen.  Där ser jag genast alla inlägg vänner gjort, oavsett vilken bloggsight de använder. På ...

Av Eleonor - 9 oktober 2014 21:26

Dock ej om använda kaffemuggar. Utan om köande. Alltså apropå hur vi människor beteér oss emot varandra.   Då man står vid en busshållplats och väntar på en buss så bildar man en kö. När kön börjar bli lång kommer nya resenärer och börjar bilda k...

Av Eleonor - 8 oktober 2014 22:17

HALLÅ DÄR!!!   Vem plockar undan efter dig? Vem placerar din skitiga disk i diskmaskinen? Vem torkar av bordet efter dig?   På "mitt" lilla kontor där jag jobbat tidigare var det förvisso emellanåt en mindre trivsam situation på diskbänke...

Av Eleonor - 8 oktober 2014 21:35

OBS Min huvudsakliga blogg finns på surridurr.wordpress.com   Underlig dag har det varit idag, tror jag!   Nej, det kan bara inte vara sant, tänkte jag då väckarklockan talade om att det är dags att gå upp Tog med min paraply efter viss tv...

Av Eleonor - 1 oktober 2014 23:00

  Något jag är nyfiken på, är att få veta av alla er som kanske är medelålders med vuxna barn, eller kanske inte alls - men, vad har ni kvar att göra?   Alla har vi väl mål och drömmar om vad vi SKA eller åtminstone verkligen vill göra?   F...

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2014 >>>

Din bloggtid är nu

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Omröstning

Hur förbjuder vi fattigdom? Genom politik tycker jag. Hur är det med tiggeri, ska det förbjudas?
 Ja fattigdomen utrotas med förbudet
 Ja för att tiggeriet berör oss illa
 Nej för det löser inga problem
 Nej vi måste synliggöra de papperslösas villkor
 Vet inte

Länkar

Presentation


Så som jag ser det

Fråga mig

2 besvarade frågor

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards